Dietetyk mgr Joanna Jamry Ukończyłam studia dietetyczne w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Nysie a moją specjalizacją była Dietetyka Kliniczna.
Kolejnym kierunkiem ukończonym przez moją osobę jest Psychodietetyka na Dolnosląskiej Szkole Wyższej we Wrocławiu. Oba kierunki zostały ukończone z wyróżnieniem.
Umiejętności merytoryczne i praktyczne doskonaliłam będąc jeszcze studentką. Doświadczenia z praktyk w szpitalach, poradniach dietetycznych, oraz z prywatnej działalności zamieniam na ubywające kilogramy moich Pacjentów. Uczestniczę w licznych szkoleniach, kongresach z zakresu żywienia klinicznego oraz chorób metabolicznych. Nieustannie poszerzam swoją wiedzę w zakresie dietetyki, która jest nie tylko moją pracą, ale również pasją. Potrafię wysłuchać potrzeby Pacjenta i dokładam wszelkich starań, aby ułożony plan żywieniowy był skuteczny, smaczny i ciekawy, ale także dopasowany do stylu życia oraz umiejętności kulinarnych.
Podczas dotychczasowej pracy przygotowywałam szereg diet dla dzieci i dorosłych z zakresu:
– zaburzeń łaknienia (otyłość, niedowaga), – alergii i nietolerancji pokarmowych (celiakia, nietolerancja laktozy, atopowe zapalenie skóry, itp.), – chorób metabolicznych (cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, hiperlipidemia, itp.), – chorób wątroby, nerek, tarczycy, trzustki, pęcherzyka żółciowego, itp.
Gabinet Dietetyczny został stworzony przez moją osobę, aby nieść Państwu pomoc z zakresu skutecznej redukcji masy ciała ale i nie tylko aby pomóc w akceptacji własnej osoby i nauczenia się zdrowego stylu życia. Wiedza, doświadczenie i zaangażowanie przekłada się na rzetelność i skuteczność leczenia dietetycznego. DOBRY DIETETYK + PACJENT = 100 % SUKCESU Zdrowo jeść, zdrowo żyć Prawidłowe odżywianie jest najważniejszym warunkiem naszego zdrowia, ale na pewno nie jedynym. Wydaje się, że nigdy za mało przypominania o konieczności : – OGRANICZENIA PALENIA – UNIKANIA STRESÓW – AKTYWNEGO WYPOCZYNKU – WYSYPIANIA SIĘ – PROWADZENIE UREGULOWANEGO TRYBU ŻYCIA
Ukończone szkolenia i kursy
- Alergia Pokarmowe w praktyce dietetyka
- Raktyczna dietoterapia cukrzycy typu I i II
- Rola diety w schorzeniach tarczycy
- Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii
- Gluten- między efektem nocebo, a rzeczywistym problemem
- Implikacje metaboliczne insulinooporności
- Zastosowanie diety roślinnej w leczeniu insulinooporności
- Żywienie w sportach sylwetkowych- okres przygotowawczy
- Dietetyka poziom 1
- Dietetyka poziom 2
- Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych
- Jak poprawić pracę tarczycy
- Dieta w insulinooporności
- Praca z trudnym pacjentem w gabinecie dietetyka
- Współczesne wyzwania dietetyka – Instytut Edukacji Żywieniowej
- Relacja Dietetyk-Pacjent. Praca z trudnym pacjentem – Instytut Edukacji Żywieniowej
- Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych – Instytut Edukacji Żywieniowej
- Żywienie i suplementacja w zaburzeniach miesiączkowania – Tadeusz Sowiński
- Diagnostyka w praktyce dietetyka – EduNutrica
- Jak poprawić tarczycę – Ajwen
-
Psychodietetyka – Ajwen
Serdecznie zapraszam do współpracy
mgr Joanna Jamry
tel. 500 220 401
e-mail: joannajamry.dietetyk@wp.pl
Dietetyk i Technolog Żywności mgr inż. Karolina Dworczak
Ukończyłam studia Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu w specjalizacji Technologia Żywności. Kolejnym kierunkiem, a także pasją w zakresie mojego kształcenia była Dietetyka na Polskim Instytucie Dietetycznym, gdzie uzyskałam tytuł Dietetyka. Oba kierunki zostały ukończone z wyróżnieniem.
Swoje umiejętności w zakresie obu tokach kształcenia uzyskałam na licznych praktykach i stażach. Czynnie uczestniczę w szkoleniach i kursach w zakresie zaburzeń metabolicznych i chorób dietozależnych. Cały czas dążę do uzupełniania mojej wiedzy w zakresie dietetyki – mojej pracy, ale przede wszystkim pasji. Wykształcenie w zakresie technologii żywności pozwala mi na trafne wskazówki dla pacjentów dotyczące wyboru żywności a także co jeść, by żyć długo i zdrowo.
Dokładam wszelkich starań, żeby spełnić oczekiwania podopiecznego – potrafię wysłuchać, doradzić i „być”. Ułożone przeze mnie plany żywieniowe są dopasowane do potrzeb indywidualnych, umiejętności kulinarnych i stylu życia podopiecznego. Do pacjenta podchodzę holistycznie, czyli „całościowo”; staram się znajdować przyczyny, a nie patrzeć tylko na objawy i dolegliwości.
Podczas praktyki zawodowej przygotowałam wiele diet zarówno dla dorosłych jak i dzieci z zakresu zaburzeń łaknienia (otyłość, niedowaga), alergii i nietolerancji pokarmowych (celiakia, nietolerancja laktozy), chorób metabolicznych (cukrzyca, hiperlipidemia, nadciśnienie tętnicze), chorób tarczycy, nerek, wątroby, trzustki, jelit.
Pasję i doświadczenie oraz wiedzę przedkładam na sumienną i profesjonalną pomoc pacjentom.
Ukończone kursy i szkolenia (wybrane):
- Jak poprawić pracę tarczycy
- Dieta w insulinooporności
- Dietetyka i suplementacja, poziom I
- Dietetyka poziom I
- Dietetyka poziom II
- Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych
- Współczesne wyzwania dietetyka – Instytut Edukacji Żywieniowej
- Relacja Dietetyk-Pacjent. Praca z trudnym pacjentem – Instytut Edukacji Żywieniowej
- Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych – Instytut Edukacji Żywieniowej
- Dietetyka i suplementacja cz. I – Jakub Mauricz
- Żywienie i suplementacja w zaburzeniach miesiączkowania – Tadeusz Sowiński
- Diagnostyka w praktyce dietetyka – EduNutrica
- Jak poprawić pracę tarczycy – Ajwen
-
Psychodietetyka – Ajwen
Zapraszam do współpracy,
mgr inż. Karolina Dworczak
tel. 693 855 374
e-mail: karolina.dworczak1@gmail.com