O nas

Dietetyk mgr Joanna Jamry Ukończyłam studia dietetyczne w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Nysie a moją specjalizacją była Dietetyka Kliniczna.

Kolejnym kierunkiem ukończonym przez moją osobę jest Psychodietetyka na Dolnosląskiej Szkole Wyższej we Wrocławiu. Oba kierunki zostały ukończone z wyróżnieniem.

Umiejętności merytoryczne i praktyczne doskonaliłam będąc jeszcze studentką. Doświadczenia z praktyk w szpitalach, poradniach dietetycznych, oraz z prywatnej działalności zamieniam na ubywające kilogramy moich Pacjentów. Uczestniczę w licznych szkoleniach, kongresach z zakresu żywienia klinicznego oraz chorób metabolicznych. Nieustannie poszerzam swoją wiedzę w zakresie dietetyki, która jest nie tylko moją pracą, ale również pasją. Potrafię wysłuchać potrzeby Pacjenta i dokładam wszelkich starań, aby ułożony plan żywieniowy był skuteczny, smaczny i ciekawy, ale także dopasowany do stylu życia oraz umiejętności kulinarnych.

 Podczas dotychczasowej pracy przygotowywałam szereg diet dla dzieci i dorosłych z zakresu:

– zaburzeń łaknienia (otyłość, niedowaga), – alergii i nietolerancji pokarmowych (celiakia, nietolerancja laktozy, atopowe zapalenie skóry, itp.), – chorób metabolicznych (cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, hiperlipidemia, itp.), – chorób wątroby, nerek, tarczycy, trzustki, pęcherzyka żółciowego, itp.

Gabinet Dietetyczny został stworzony przez moją osobę, aby nieść Państwu pomoc z zakresu skutecznej redukcji masy ciała ale i nie tylko aby pomóc w akceptacji własnej osoby i nauczenia się zdrowego stylu życia. Wiedza, doświadczenie i zaangażowanie przekłada się na rzetelność i skuteczność leczenia dietetycznego. DOBRY DIETETYK + PACJENT = 100 % SUKCESU Zdrowo jeść, zdrowo żyć Prawidłowe odżywianie jest najważniejszym warunkiem naszego zdrowia, ale na pewno nie jedynym. Wydaje się, że nigdy za mało przypominania o konieczności : – OGRANICZENIA PALENIA – UNIKANIA STRESÓW – AKTYWNEGO WYPOCZYNKU – WYSYPIANIA SIĘ – PROWADZENIE UREGULOWANEGO TRYBU ŻYCIA

Ukończone szkolenia i kursy

  • Alergia Pokarmowe w praktyce dietetyka
  • Raktyczna dietoterapia cukrzycy typu I i II
  • Rola diety w schorzeniach tarczycy
  • Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii
  • Gluten- między efektem nocebo, a rzeczywistym problemem
  • Implikacje metaboliczne insulinooporności
  • Zastosowanie diety roślinnej w leczeniu insulinooporności
  • Żywienie w sportach sylwetkowych- okres przygotowawczy
  • Dietetyka poziom 1
  • Dietetyka poziom 2
  • Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych
  • Jak poprawi tarczycę
  • Dieta w insulinooporności
  • Praca z trudnym pacjentem w gabinecie dietetyka
  • Współczesne wyzwania dietetyka – Instytut Edukacji Żywieniowej
  • Relacja Dietetyk-Pacjent. Praca z trudnym pacjentem – Instytut Edukacji Żywieniowej
  • Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych – Instytut Edukacji Żywieniowej
  • Jak poprawić tarczycę – Ajwen
  • Psychodietetyka – Ajwen

Serdecznie zapraszam do współpracy
mgr Joanna Jamry
tel. 500 220 401
e-mail: joannajamry.dietetyk@wp.pl


Dietetyk i Technolog Żywności mgr inż. Karolina Dworczak

Ukończyłam studia Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu w specjalizacji Technologia Żywności. Kolejnym kierunkiem, a także pasją w zakresie mojego kształcenia była Dietetyka na Polskim Instytucie Dietetycznym, gdzie uzyskałam tytuł Dietetyka. Oba kierunki zostały ukończone z wyróżnieniem.

Swoje umiejętności w zakresie obu tokach kształcenia uzyskałam na licznych praktykach i stażach. Czynnie uczestniczę w szkoleniach i kursach w zakresie zaburzeń metabolicznych i chorób dietozależnych. Cały czas dążę do uzupełniania mojej wiedzy w zakresie dietetyki – mojej pracy, ale przede wszystkim pasji. Wykształcenie w zakresie technologii żywności pozwala mi na trafne wskazówki dla pacjentów dotyczące wyboru żywności a także co jeść, by żyć długo i zdrowo.

Dokładam wszelkich starań, żeby spełnić oczekiwania podopiecznego – potrafię wysłuchać, doradzić i „być”. Ułożone przeze mnie plany żywieniowe są dopasowane do potrzeb indywidualnych, umiejętności kulinarnych i stylu życia podopiecznego. Do pacjenta podchodzę holistycznie, czyli „całościowo”; staram się znajdować przyczyny, a nie patrzeć tylko na objawy i dolegliwości.

Podczas praktyki zawodowej przygotowałam wiele diet zarówno dla dorosłych jak i dzieci z zakresu zaburzeń łaknienia (otyłość, niedowaga), alergii i nietolerancji pokarmowych (celiakia, nietolerancja laktozy), chorób metabolicznych (cukrzyca, hiperlipidemia, nadciśnienie tętnicze), chorób tarczycy, nerek, wątroby, trzustki, jelit.

Pasję i doświadczenie oraz wiedzę przedkładam na sumienną i profesjonalną pomoc pacjentom.

Ukończone kursy i szkolenia:

  • Jak poprawić pracę tarczycy
  • Dieta w insulinooporności
  • Dietetyka i suplementacja, poziom I
  • Dietetyka poziom I
  • Dietetyka poziom II
  • Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych
  • Współczesne wyzwania dietetyka – Instytut Edukacji Żywieniowej
  • Relacja Dietetyk-Pacjent. Praca z trudnym pacjentem – Instytut Edukacji Żywieniowej
  • Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych – Instytut Edukacji Żywieniowej
  • Jak poprawić tarczycę – Ajwen
  • Psychodietetyka – Ajwen

Zapraszam do współpracy,
mgr inż. Karolina Dworczak
tel. 693 855 374
e-mail: karolina.dworczak1@gmail.com